Bogács

Bogács Észak-Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő üdülőfaluja. A termálfürdő, a Bükk déli lejtőin termő szőlőből készült tüzes bor, a vendégváró borospincék, a természeti látnivalók, a környék nevezetességei lehetőséget biztosítanak az aktív pihenésre. A Bogácsi Nyár számtalan kulturális rendezvénye, az évente megrendezett négynapos Bükkalja Borfesztivál és Nemzetközi Borverseny látványos programjai maradandó élményt adnak mindazoknak, akik felkeresik Bogácsot.

Van itt vadászati lehetõség, lehet lovagolni, a Hór-patak felduzzasztásával kialakított két mesterséges tó horgászparadicsom, az éttermek, vendéglátóhelyek a gasztronómiai kínálatot biztosítják. A Bükki Nemzeti Park közelsége, festõi szépsége, a történelmi Eger és a mezõkövesdi matyó népmûvészet maradandó élményt nyújt a tájat felkeresõ vendégeknek. Az itt élõk, a vendéglátók barátságos emberek. Jó szívvel, kedves szóval invitálják a vendégeket falujukba.

A település termálfürdője egész évben látogatható, gyógycentruma igénybe vehetõ. A 70 fokon feltörő kénes víz reumatikus fájdalmakat, nőgyógyászati és bőrbetegségeket gyógyít. A gőzölgő melegvíz a leghidegebb napokban is kellemessé teszi a fürdőzést.